Nieuws September 2024

19-09

Barça onderuit in Frankrijk

Barça is er op donderdagavond niet in geslaagd het eerste duel in de Champions League te winnen. In en tegen Monaco werd met 2-1 verloren.

Al binnen tien minuten kregen de Catalanen een zware tegenvaller te verwerken. Na een slechte pass van doelman Marc-André ter Stegen moest Eric García aan de noodrem trekken, wat hem op een rode kaart kwam te staan. De Fransen wisten al snel te profiteren, toen Maghnes Akiouche de bal achter Ter Stegen wist te schieten. Nog binnen het half uur wist wonderkind Lamine Yamal de blaugranas op gelijke hoogte te schieten. Dit betekende een 1-1 ruststand.

Na rust bleef de thuisclub aandringen, mede door de man meer situatie. Uiteindelijk bleek Barça niet bestand tegen de aanvallen van de Fransen. Via Monaco aanvaller George Ilenikhena werd het 2-1 voor Monaco.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Balde (89’ Ansu Fati), Iñaki Martinez, Pau Cubarsi (80’ Sergi Dominguez), Koundé, Eric García, Casado, Raphinha, Pedri (83’ Pablo Torre), Lamine Yamal (79’ Ferran Torres), Lewandowski (80’ Gerard Martin)