Nieuws Juni 2024

25-06

Italië door na knotsgekke ontknoping

Voor Kroatië stond alles op het spel: er moest gewonnen worden van de Italianen. De Azzurri hadden genoeg aan een gelijkspel. Modric stond in de basis bij de Kroaten, evenals Brozovic en Sucic. En nog meer getalenteerde Kroaten.

Het werd een geweldig gevecht tussen 2 kandidaten voor de titel. De Kroaten zetten de Italianen regelmatig onder druk. Maar de Italianen hebben de beste keeper van de wereld: Gianluigi Donnarumma. De Italianen vielen vooral over links aan (Federico Dimarco). Om zo de spitsen in stelling te brengen. Dat viel nog niet mee. De Kroatische doelman Livakovic hield zijn doel schoon. Ruststand:0-0.

Penalty voor de Kroaten in de 54e minuut. Luka Modric ging achter de bal staan en schoot veel te zacht in. 1 minuut later was het dan toch 1-0 voor de Kroaten door een doelpunt (met links) van Modric. Geen schijn van kans voor de Italiaanse doelman.

De Italianen brachten wat verse krachten en zetten zo de Kroaten onder druk. De Kroaten brachten wat verdedigers in. Totdat ene moment in de 98e minuut. Mattia Zaccagni kreeg de bal aangespeeld van Calafiori en met een schitterende uithaal plaatste hij de bal in de verre hoek: 1-1 Geen kans voor de Kroatische doelman.

De 1-1 betekende rechtstreekse plaatsing voor de Italianen. De Kroaten zakten door de grond: zo hard gewerkt, zo goed gespeeld en aan het einde met lege handen. Zonde. Het is een echt voetbalvolk.

Enkele statistieken:

Kroatië 4 schoten op doel; Italië 3

51% balbezit Kroatië

Italië 11 corners; Kroatië 2

In de andere wedstrijd in deze poule won het B-elftal van Spanje met 1-0 van Albanië. Doelpunt: Ferran Torres.