Nieuws Juli 2024

11-07

Oranje niet in finale EURO2024

Ondanks een fantastisch begin en een ijzersterke 2e helft lukte het Oranje niet de finale te bereiken van EURO2024. In zowat de laatste minuut wist Engeland op voorsprong te komen. Na een aantal goede kansen van Oranje en een oerdegelijke defensie.

Al in de 7e minuut kwam Oranje op 1-0 door een fantastisch schot van Xavi Simons: hard en in de kruising. Keeper Pickford was kansloos. In de 18e minuut een discutabele penalty voor Engeland binnen geschoten door Harry Kane. Ruststand 1-1.

Nederland speelde een prima 2e helft en zetten de Engelsen onder druk. Die er vervolgens ook weer in een aantal gevallen gevaarlijk uit kwamen. Zeker in de laatste minuut toen invaller Watkins met een diagonaal schot zowel de Vrij als Verbruggen passeerde: 1-2. Einde toernooi voor Oranje.

Koeman bracht nog Brobbey en Zirkzee maar dat mocht niet meer baten. Eindsignaal van de wazig leidende scheidsrechter en VAR: enorme vreugde bij de Britten en een enorme teleurstelling bij Oranje en hun fantastische supporters. Zo dicht bij de finale tegen Spanje.

Interviews met van Dijk, Dumfries en de bondscoach Ronald Koeman. Ongeloof en heel veel pijn. Maar ook een fanatisch toernooi samen met de tienduizenden supporters. Een eenheid: selectie en supporters!!!