Nieuws Juni 2024

21-06

Spanje – Italië 1-0

Kijkend naar de statistieken (even verderop) had deze wedstrijd met 4-0 door Spanje gewonnen moeten worden. Gianluigi Donnarumma wist zijn Italiaanse doel lang schoon te houden. Zijn verdedigers hadden het druk en het Italiaanse middenveld werd overklast door Pedri, Rodri en Ruiz.

De statistieken zeggen genoeg:

Spanje 8 schoten op doel; Italië 1

56% balbezit voor Spanje

8 reddingen van Donnarumma (Italië); 1 redding van Unai Simón (Spanje)

5 corners voor Spanje; 3 voor Italië

Pedri en Lamine Yamal stonden opnieuw in de basis. Veel gevaar, ook vanaf de linkerkant via Nico Williams. En mochten de Italianen doordringen over rechts dan kwamen ze steeds Cucurella tegen. Kansen genoeg voor de Spanjaarden.(Ze waren 3 klassen beter). Desondanks een ruststand van 0-0 (ongelofelijk!).

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Spanje in de aanval en Italië in de verdediging. Het werd 1-0 voor Spanje in de 55e minuut door een ongelukkig eigen doelpunt van de Italiaan Calafiori. Spanje ging op zoek naar de 2-0 maar die viel helaas niet. Kansen genoeg zoals bv. een prachtige uithaal van Nico Williams die de lat boven Donnarumma raakte. En zo hadden de Italianen het er maar druk mee.

Luis de la Fuente (coach Spanje) vond het nodig nieuwe spelers in te brengen (zie ook opstelling): Baena, Ferran Torres (FC Barcelona), Pérez, Oyarzabal en Merino. Fermín López (FC Barcelona) bleef op de bank.

Echt veel invloed hadden de wissels niet en na 90 minuten konden de handen bij de Spaanse spelers en supporters de lucht in. Een belangrijke horde was genomen. Spanje door naar de laatste 16.

Opstelling Spanje: Simón, Carvajal, Laporte, Le Normand, Cucurella, Pedri (71”Baena), Rodri (86”Zubimendi), Ruiz (90”Merino), Yamal (71”Torres), Morata (78”Oyarzabal), Williams (78”Pérez)