Nieuws Juni 2024

30-06

Zwitsers en Duitsers door

Een sensationele zege van Zwitserland op Italië brengt de Zwitsers bij de laatste 8. Een terechte overwinning. Zwitserland was gewoon beter. De Zwitserse media zijn lyrisch. Het is een ploeg om rekening mee te houden. Volgende tegenstander: Engeland of Slowakije.

Scoreverloop:

37e minuut 1-0 voor de Zwitsers door een doelpunt van Freuler (assist: Vargas)

46e minuut 2-0 voor de Zwitsers door een doelpunt van Vargas (assist: (Aebischer)

Enkele statistieken:

Zwitserland 4 schoten op doel; Italië 1

52% balbezit Italië

Opstelling Zwitserland: Sommer, Schär, Akanji, Rodríguez, Aebischer (90”Steffen), Freuler, Xhaka, Rieder (71”Stergiou), Vargas (71”Zuber), Ndoye (77”Sierro), Embolo (77”Duah)

Achteraf kun je zeggen dat de Duitsers te sterk waren voor de Denen. Barcelona-speler Gúndogan was aanvoerder bij onze Oosterburen. 20 minuten oponthoud door onweersbuien. Duitsland kwam beter uit de pauze van het onweer. Volop consternatie: eerst werd een Deens doelpunt afgekeurd (duwen in de 16). Daarna een penalty voor Duitsland wegens hands in het strafschopgebied. Afgekeurd doelpunt van Schlotterbeck: overtreding in de 16. Beste man bij de Denen: keeper Kasper Schmeichel. En zo werd het een enerverende wedstrijd met een 0-0 ruststand.

53e minuut 1-0 voor Duitsland door een benutte penalty van Kai Havertz

68e minuut 2-0 voor Duitsland door een doelpunt van Musiala